Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Medvedev a numit jocurile legate de livrările de arme către Ucraina ca fiind periculoase

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 22.02.2024
Dmitri Medvedev
Abonare
Medvedev: Jocurile cu furnizarea de arme către Ucraina ar putea duce la un conflict nuclear
CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Declanșarea din neatenție a unui conflict nuclear nu poate fi ignorată, prin urmare „jocurile” din jurul livrărilor de arme către Ucraina sunt extrem de periculoase - lansarea unei aeronave dintr-o țară NATO poate fi privită ca un atac asupra Rusiei, a spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.
"Există și accidente de care nimeni nu este scutit. Și izbucnirea accidentală, neintenționată a unui conflict nuclear nu poate fi ignorată, așa că toate aceste jocuri în jurul Ucrainei sunt extrem de periculoase... Când acești băieți deștepți din NATO vor spune despre asta, vor livra avioane (încă nu există unde să zboare din Ucraina), și vor lua un avion și vor decola dintr-o țară NATO - ce este asta? Un atac asupra Rusiei. Nici nu voi descrie mai departe ce s-ar putea întâmpla. Deși s-ar putea întâmpla aproape accidental, și nu intenționat, poate nici măcar să nu fie autorizat la nivelul întregii conduceri a NATO și a Statelor Unite. De aceea, vai, o astfel de dezvoltare de evenimente este posibilă”, a spus Medvedev într-un interviu acordat presei ruse, inclusiv RIA Novosti.
președintele Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
Internațional
Lukașenko anunță despre stocarea tehnicii militare NATO la granițele Belarusului și Rusiei
Fluxul de știri
0