Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko anunță despre stocarea tehnicii militare NATO la granițele Belarusului și Rusiei

© POOL / Accesați arhiva multimediapreședintele Alexandr Lukașenko
președintele Alexandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 20.02.2024
președintele Alexandr Lukașenko. Foto de arhivă
Abonare
Lukașenko: Aproximativ o mie de vehicule blindate NATO au fost desfășurate în apropierea granițelor Rusiei și Belarusului
CHIȘINĂU, 20 feb - Sputnik. Mai mult de 30 de mii de militari NATO și peste o mie de vehicule blindate au fost desfășurate în apropierea frontierelor Federației Ruse și Belarusului, a declarat președintele Alexandr Lukașenko la o întâlnire cu personalul de conducere al organelor de stat din sistemul național de securitate. Declarațiile sale au fost citate de canalul Telegram al Televiziunii de Stat din Belarus.
Potrivit acestuia, Belarus se află de fapt în epicentrul unei crize militare-politice majore prelungite, folosind metode de intimidare la fel de vechi ca lumea. În plus, apetitul și activitatea Occidentului colectiv nu va face decât să crească, SUA vor continua să extindă NATO, atrăgând în el Bosnia și Herțegovina, Moldova, Georgia și Serbia.
"Prognozele sunt îngrijorătoare. Apetitul și activitatea Occidentului colectiv nu va face decât să crească. Washingtonul și aliații săi vor continua să extindă NATO. Situația pentru ei este mai mult decât favorabilă. O spun drept, fără diplomație inutilă: aproape toți liderii europeni s-au transformat în supuși americani. A cui este politica? Nu există nicio îndoială ale cui interese domină pe teritoriul Uniunii Europene", a spus președintele Belarusului.
Lukașenko consideră, de asemenea, că temerile legate de posibilitatea unui al treilea război mondial nu sunt nefondate, deoarece forța militară a devenit principalul argument al centrelor mondiale pentru rezolvarea problemelor.
Fluxul de știri
0