Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Apărării explică de ce noul radar nu a detectat drona căzută în sudul Moldovei

© Sputnik / OsmatescoMinisterul Apărării al Republicii Moldova
Ministerul Apărării al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Abonare
Un radar achiziționat de Ministerul moldovean al Apărării nu a reușit să detecteze o dronă a cărei epavă a căzut în raionul Vulcănești.
CHIȘINĂU, 13 februarie - Sputnik. Radarele militare și sistemele de avertizare timpurie aflate la dispoziția Armatei Naționale a Moldovei nu au reușit să detecteze drona, resturile căreia au căzut în apropierea frontierei moldo-ucrainene, în raionul Vulcănești, anunță serviciul de presă al Ministerului Apărării.
"Motivul principal este altitudinea joasă de zbor a țintei, zona mică de reflexie a fragmentelor și distanța mare până la țintă, inclusiv curbura Pământului", a precizat Ministerul Apărării într-un comentariu pentru Radio Chișinău.
Reamintim că epava unei "drone de tip Shahed" a fost găsită la 11 februarie în apropierea satului Etulia din raionul Vulcănești, nu departe de frontiera Republicii Moldova cu Ucraina. Potrivit Poliției de Frontieră din Moldova, cel mai probabil "drona a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană în noaptea de 9 spre 10 februarie".
Luni, 12 februarie, geniștii au găsit printre resturi focosul dronei, care conținea aproximativ 50 kg de explozibil. Aceasta a fost ulterior distrusă prin detonare în condiții de maximă siguranță.
Fluxul de știri
0