Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE a aprobat cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei - presa

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Abonare
Reuters: Uniunea Europeană a aprobat cel de-al treisprezecelea pachet de sancțiuni antirusești.
CHIȘINĂU, 21 feb – Sputnik. UE a aprobat cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, comunică Reuters, cu referire la surse europene.
„UE a aprobat cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei”, este menționat în comunicatul agenției.
Aproximativ 200 de companii și persoane fizice intră sub incidența noilor restricții, însă acesta nu include noi măsuri de ramură.
Bruxellesul contează să adopte cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni până la aniversarea începerii operațiunii speciale - 24 februarie, dar presa a scris că acestea vor fi mai degrabă măsuri simbolice.
Mao Ning - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Internațional
China își va proteja companiile împotriva sancțiunilor americane
După începerea operațiunii speciale, țările occidentale au sporit presiunea sancțiunilor asupra Rusiei. După cum a menționat Vladimir Putin, politica de descurajare și slăbire a țării este o strategie pe termen lung a Occidentului, însă restricțiile au dat o lovitură puternică întregii economii mondiale. Potrivit lui, scopul principal al SUA și aliaților lor este de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Moscova a subliniat de nenumărate ori că țara va face față presiunii sancțiunilor pe care Occidentul a început să o exercite în urmă cu câțiva ani și continuă să o intensifice.
Rusia a declarat de asemenea că Washingtonul și aliații săi nu au curajul să recunoască eșecul restricțiilor economice. În același timp, în Occident se fac auzite tot mai des opiniile că sancțiunile impuse sunt ineficiente.
Fluxul de știri
0