Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China își va proteja companiile împotriva sancțiunilor americane

© AP Photo / Liu ZhengMao Ning
Mao Ning - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Abonare
China va lua măsuri pentru a-și proteja companiile dacă Statele Unite vor impune sancțiuni din cauza cooperării cu Rusia, a declarat Ministerul chinez de Externe.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Ieri, purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Mao Ning, în timpul conferinței de presă organizate periodic a răspuns la unele întrebări ale jurnaliștilor.
Reporterul televiziunii CNBC în întrebat pe demnitarul chinez cum comentează o eventuală decizie a SUA da impune sancțiuni companiilor chineze din motiv că cooperează cu Rusia.
„China are dreptul de a desfășura o cooperare normală cu celelalte țări. Ne-am opus întotdeauna sancțiunilor unilaterale și jurisdicției extrateritoriale care nu au o bază legală în dreptul internațional sau în mandatul Consiliului de Securitate al ONU. China va continua să facă tot ceea ce este necesar pentru a proteja cu fermitate drepturile și interesele legitime și legale ale companiilor chineze”, a declarat Mao Ning.
Purtătorul de cuvânt al MAE chinez a mai declarat că țara sa întotdeauna a avut o poziție neutră referitor la conflictul din Ucraina și a încercat să fie un mediator între părțile beligerante.
„Noi urmărim să avem o poziție obiectivă și imparțială cu privire la criza ucraineană și am lucrat în mod activ pentru a promova negocierile de pace. Nu am stat cu mâinile încrucișate și cu atât mai puțin am exploatat situația pentru câștiguri în interes egoist”, a mai subliniat Ning.
Fluxul de știri
0