Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Tariful la gazele naturale pentru consumatorii casnici va fi redus

© Sputnik / Mihai CarausГазовый счетчик
Газовый счетчик - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Abonare
Noul tarif la gazele naturale în Moldova va intra în vigoare de la 1 martie.
CHIȘINĂU, 21 feb - Sputnik. Tariful la gazele naturale în Moldova va fi redus, decizia respectivă a fost luată în cadrul ședinței Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).
Astfel, un metru cub de gaze naturale pentru consumatorii casnici va costa 13,39 lei fără TVA. Ținând cont de taxă, noul tarif va fi de 14,47 lei pe metru cub. Noul tarif va intra în vigoare de la 1 martie.
La sfârșitul lunii ianuarie, SA "Moldovagaz" a depus la autoritatea de reglementare o cerere de reducere a tarifului. Furnizorul a solicitat reducerea tarifului cu 12,5% și stabilirea acestuia la 13,347 lei pe metru cub (fără TVA).
Транспортники провели протест у представительства ЕС в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 21.02.2024
Politică
Transportatorii de pasageri vor sista activitatea pe rutele regulate în semn de proteste
Ca temei pentru revizuire, furnizorul a invocat "o scădere semnificativă a prețurilor de achiziție a gazelor naturale la spot TTF din Olanda", precum și o reducere semnificativă a abaterilor tarifare pentru 2023.
Anterior, tariful pentru gazele naturale pentru consumatorii moldoveni a fost modificat în iunie 2023. La acel moment, acesta a fost redus, de asemenea, prin decizia ANRE.
Atunci, prețul pe metru cub de gaze naturale pentru consumatorii casnici era de 18,60 lei pe metru cub, inclusiv TVA. Înainte de aceasta, tariful era de 29,27 lei pe metru cub.
Fluxul de știri
0