Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul se declară ferm contra escaladării în regiunea transnistreană

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaOleg Serebrian la întâlnirea cu Paun Rogovoi
Oleg Serebrian la întâlnirea cu Paun Rogovoi - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2024
Oleg Serebrian la întâlnirea cu Paun Rogovoi
Abonare
Chișinăul se declară ferm contra escaladării în regiunea transnistreană
CHIȘINĂU, 19 feb - Sputnik. Chișinăul a reiterat Kievului angajamentul ferm de a evita escaladarea tensiunilor în regiunea transnistreană și a găsi soluții la toate problemele exclusiv pe cale pașnică Vicepremierul moldovean Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere de lucru cu ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rogovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei.
Oficialul ucrainean va pleca mâine din Chișinău spre Bruxelles, unde va avea o rundă de discuții cu mai mulți demnitari din cadrul instituțiilor europene, inclusiv cu dna Dorota Suliga, reprezentantul special al UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.
În cadrul discuțiilor, vicepremierul Serebrian și ambasadorul Rogovei au abordat mai multe teme privind ultimele evoluții din dosarul transnistrean și pașii pe care Chișinăul intenționează să-i întreprindă în viitorul apropiat.
Oleg Serebrian a reiterat angajamentul ferm al Chișinăului de a evita escaladarea tensiunilor și a găsi soluții la toate problemele exclusiv pe cale pașnică. În același timp, a fost subliniat faptul că guvernul moldovean nu va renunța la acțiunile menite să contribuie la aducerea graduală a regiunii transnistrene în câmpul constituțional al Republicii Moldova.
Tot astăzi, după întrevederea cu vicepremierul Serebrian, ambasadorul Rogovei se va deplasa la Tiraspol, unde va discuta cu Vadim Krasnoselski.
Oleg Serebrian - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2023
Politică
Serebrian: Chișinăul dorește o soluție exclusiv pașnică în conflictul transnistrean
Fluxul de știri
0