Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell „profetul”: situația din Ucraina se poate rezolva în trei luni

© Sputnik / Rodion ProcaJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 19.02.2024
Abonare
Borrell: situația de pe câmpul de luptă din Ucraina se va rezolva în trei luni
CHIȘINĂU, 19 feb – Sputnik. Situația din Ucraina va fi rezolvată în trei luni, a declarat șeful diplomației UE, Josep Borrell, la conferința de securitate de la München.
„Nu cred că oamenii de la cel mai înalt nivel politic, nivelul intermediar și opinia publică înțeleg că suntem într-o situație care necesită o cu totul altă abordare. Nu doar „să vedem luna viitoare la Consiliul Miniștrilor de Externe”. Nu, în trei luni situația deja se va decide pe câmpul de luptă”, a spus el.
În plus, el a recunoscut că Uniunea Europeană a ezitat prea des cu privire la problema furnizării de noi tipuri de arme Kievului. Potrivit acestuia, dacă blocul ar fi acționat mai decisiv, situația de pe câmpul de luptă s-ar fi putut dezvolta altfel astăzi.
Șeful diplomației a menționat că industriașii au nevoie de comenzi, dar viitorul conflictului, în opinia sa, va fi determinat de drone și inteligența artificială.
Anterior, Borrell a spus că Uniunea Europeană și-a epuizat rezervele de arme și nu are o baghetă magică pentru a transfera mai multe obuze la Kiev.
La începutul lunii februarie, deputatul Radei ucrainene Egor Cernev a spus că situația de pe câmpul de luptă era critică din cauza lipsei de muniție în rândul trupelor ucrainene.
Dmitri Kiseleov - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2024
Internațional
Dmitri Kiseleov îl cheamă pe Joe Biden la interviu
Fluxul de știri
0