Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rheinmetall intenționează să deschidă o fabrică de muniții în Ucraina

© Photo : U.S. Army / Gertrud ZachTancuri nemțești Leopard 2
Tancuri nemțești Leopard 2 - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2024
Tancuri nemțești Leopard 2. Foto de arhivă
Abonare
Rheinmetall se angajează să deschidă o nouă fabrică de muniții în Ucraina
CHIȘINÎU, 18 feb - Sputnik. Concernul german de apărare Rheinmetall intenționează să deschidă o nouă uzină de producere a munițiilor în Ucraina, un memorandum în acest sens a fost semnat în marja Conferinței de Securitate de la Munchen.
"Compania Rheinmetall ... intenționează să deschidă o nouă fabrică de producție de muniții în Ucraina. Memorandumul de intenție privind înființarea unei societăți mixte a fost semnat în prezența ministrului ucrainean al Industriilor Strategice Oleksandr Kamîșin și ambasadorului Ucrainei Oleksiy Mackeiev", - se arată într-o declarație publicată pe contul întreprinderii în rețeaua de socializare X.
Potrivit acesteia, la această uzină este prevăzută o producție anuală care va ajunge la un număr de peste șase cifre de unități de muniție „calibrul NATO", având diametrul de 155 de milimetri.
Totodată, 51% din acțiunile întreprinderii vor aparține concernului Rheinmetall, în timp ce restul de 49% vor fi deținute de o companie ucraineană.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2024
Internațional
Stoltenberg a făcut o declarație privind rezervele militare ale NATO
În următoarele trei luni, Rheinmetall va deschide o fabrică de producție și reparații de vehicule blindate în Ucraina, a declarat anterior șeful concernului, Armin Papperger, într-un interviu acordat postului CNN. Papperger a declarat în martie pentru ziarul Rheinische Post că intenționează să deschidă în Ucraina o fabrică în valoare de 200 de milioane de euro destinată pentru reparația și producția tancurilor de luptă, cu o capacitate anuală de producție de 400 de tancuri. Potrivit publicației Handelsblatt, Rheinmetall a înființat în acest scop o societate mixtă împreună cu "Ukroboronprom".
Anterior, Rusia a trimis o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a precizat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina va fi o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul rus de Externe a declarat că țările NATO "se joacă cu focul" prin furnizarea de arme către Ucraina. Kremlinul a declarat că pomparea de arme în Ucraina din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a mai spus că SUA și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, inclusiv nu doar prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului pe teritoriul Marii Britanii, Germaniei, Italiei și al altor țări.
Fluxul de știri
0