Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Stoltenberg a făcut o declarație privind rezervele militare ale NATO

© AFP 2024 / STEPHANIE LECOCQJens Stoltenberg
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2024
Abonare
Stoltenberg recunoaște că NATO întâmpină probleme cu stocurile militare
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a recunoscut că Alianța are probleme cu rezervele militare, dar precizează că NATO este mai puternică decât Rusia.
"Din punct de vedere militar suntem mai puternici decât Rusia. Dar, în același timp, războiul din Ucraina a demonstrat că există lacune serioase. De exemplu, în ceea ce privește întreținerea armamentului, avem sisteme moderne, dar avem nevoie de piese de schimb, de mentenanță, trebuie să avem și muniție. La începutul războiului, am epuizat stocurile, acum numărul acestora este destul de scăzut. În prezent, trebuie să ne concentrăm cum să creștem producția de muniție", a declarat el la conferința de la Munchen.
Anterior, directorul general al Rosteh, Serghei Cemezov, a declarat că așa-zisa superioritate tehnologică a Occidentului în domeniul militar este un mit. Șeful Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, în multe cazuri, chiar și echipamentele de producție sovietică sunt mai performante decât modelele occidentale din punct de vedere al calităților de luptă, iar în ceea ce privește armele de producție occidentală furnizate Ucrainei, " pe câmpul de luptă nu există astăzi nimic deosebit și invulnerabil în fața armelor rusești".
Fluxul de știri
0