Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Militarii ucraineni au fugit în debandadă din Avdeevka - Ministerul rus al Apărării

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaБойцы ВС РФ на Авдеевском направлении
Бойцы ВС РФ на Авдеевском направлении - Sputnik Moldova, 1920, 18.02.2024
Abonare
Ministerul rus al Apărării: Sîrskii a dat ordin de retragere din Avdeevka abia după ce forțele armate ucrainene au început să fugă de acolo
CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Trupele ucrainene au început să fugă de la Avdeevka cu o zi înainte de ordinul de retragere al comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei Alexandr Sîrskii, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării Igor Konașenkov.
„Ordinul comandantului-șef al forțelor armate ucrainene, Sîrskii, de a părăsi orașul a fost emis la doar o zi după ce a început fuga în debandadă a trupelor ucrainene din Avdeevka”, a spus el.
Potrivit lui Konașenkov, trupele ruse efectuează acum curățarea finală a orașului și blochează unitățile Forțelor Armate ucrainene situate la cocseria Avdeevka.
Eliberarea orașului Avdeevka a făcut posibilă mutarea liniei frontului mai departe de Donețk și securizarea semnificativă a acestuia împotriva atacurilor teroriste ale Ucrainei, a conchis reprezentantul Ministerului rus al Apărării.
Cancelarul german Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2024
Internațional
Scholz a făcut o declarație tăioasă la adresa lui Putin
Fluxul de știri
0