Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz a făcut o declarație tăioasă la adresa lui Putin

© AP Photo / Ebrahim NorooziCancelarul german Olaf Scholz
Cancelarul german Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 17.02.2024
Cancelarul german Olaf Scholz. Foto de arhivă
Abonare
Scholz spune că victoria Rusiei în Ucraina va avea consecințe costisitoare pentru UE
CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Victoria președintelui rus Vladimir Putin în conflictul din Ucraina va avea consecințe grave pentru UE, a declarat cancelarul german Olaf Scholz într-o postare pe rețeaua de socializare X.
"Ce se va întâmpla în cazul în care Putin va avea succes? Consecințele pentru noi vor fi mult mai costisitoare - din toate punctele de vedere - decât ajutorul nostru pentru Ucraina", susține el.
Astfel, cancelarul a încercat să justifice dificultățile financiare cauzate de susținerea Kievului.
În comentariile din postarea respectivă, utilizatorii au remarcat că pentru populația UE consecințele acțiunilor politicienilor occidentali au devenit deja prea împovărătoare și i-au îndemnat să oprească conflictul din Ucraina și să se ocupe de problemele Germaniei.
Anterior, analiștii celui mai mare grup bancar olandez ING au declarat că în 2024 în economia germană se preconizează o recesiune. La rândul său, ministrul german de finanțe, Christian Lindner, a declarat că Germania devine mai săracă din cauza lipsei de oportunități pentru a asigura creșterea economică.
Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky și cancelarul german Olaf Scholz în timpul semnării unui acord bilateral privind garanțiile de securitate - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2024
Internațional
Ucraina și Germania au semnat un acord privind garanțiile de securitate
Iar ministrul economiei și vicecancelarul Germaniei, Robert Habeck, a declarat că Germania este subfinanțată din cauza cheltuielilor pentru susținerea Ucrainei. În plus, șeful Ministerului Economiei a recunoscut că economia germană și-a pierdut avantajul competitiv din cauza refuzului din partea gazului rusesc.
Președintele rus Vladimir Putin a explicat în detaliu într-un interviu acordat jurnalistului american Tucker Carlson că Moscova nu are de gând să atace țările NATO. De asemenea, șeful statului a atras atenția asupra faptului că țările din Occident au început să-și dea seama de imposibilitatea înfrângerii strategice a Rusiei, ceea ce înseamnă că aceste țări ar trebui să se gândească la pașii pe care îi vor face în continuare, având în vedere că Moscova este pregătită pentru dialog.
Fluxul de știri
0