Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul Moldovei a aprobat reguli noi pentru sectorul de apă și canalizare

© Photo : Mihai CatanSistem de apeduct, imagine din arhivă
Sistem de apeduct, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 16.02.2024
Abonare
Guvernul Moldovei a aprobat reguli noi pentru sectorul de apă și canalizare
CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Sectorul de alimentare cu apă și de canalizare va fi reglementat în baza unor noi prevederi, aprobate de Guvern, anunță serviciul de presă al Guvernului.
Printre acestea, potrivit sursei, se numără crearea Sistemului Informațional „Managementul serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare”, care va facilita procesul de raportare de către operatori a indicatorilor de performanță și va contribui la îmbunătățirea continuă a calității serviciilor furnizate.
Documentul prevede eliminarea abordărilor diferențiate între operatorii care prestează serviciile de alimentare cu apă și de canalizare. Până în prezent, doar operatorii din orașe, municipii sau raioane aveau drept de licențiere. În urma modificărilor, vor fi licențiați toți operatorii regionali care au în aria de acoperire mai mult de 3 mii de consumatori, iar în cazul localităților cu o populație mai mare de 1 mie de consumatori, serviciul va fi delegat unui operator licențiat.
Tarifele pentru serviciul public de alimentare cu apă și de canalizare vor fi aprobate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.
Termoelectrocentrală, Chișinău, Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Societate
Important: Compensații pentru apartamentele debranșate de la încălzirea centralizată
Fluxul de știri
0