Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Compensații pentru apartamentele debranșate de la încălzirea centralizată

© Sputnik / OsmatescoTermoelectrocentrală, Chișinău, Moldova
Termoelectrocentrală, Chișinău, Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Abonare
Pentru apartamentele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire de asemenea se prevăd compensații
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. Ministerul moldovean al Energiei anunță că proprietarii apartamentelor debranșate de la sistemul centralizat de încălzire pot primi compensații pentru agentul termic conform gradului de vulnerabilitate.
Potrivit unui comunicat al instituției, „apartamentele debranșate de la sistemul centralizat de încălzire vor primi compensații pentru facturile la agentul termic, în conformitate cu gradul de vulnerabilitate energetică acordat. Compensațiile vor fi achitate pentru întregul sezon de încălzire 2023-24”.
Astfel, în cazul consumatorilor debranșați de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md, dar nu au introdus codul facturii pentru energia termică, modificările vor fi efectuate automat de sistemul informațional „Vulnerabilitate Energetică”, iar beneficiarii vor primi compensații la agentul termic pentru întregul sezon de încălzire. Consumatorii debranșați care nu s-au înscris pe platformă pot primi compensații doar după completarea cererii și acordarea gradului de vulnerabilitate, începând cu luna din care s-au înregistrat pe platformă.
Sursa oficială precizează că măsurile au fost convenite între Ministerul Energiei și Ministerul Muncii și Protecției Sociale, pentru a sprijini gospodăriile casnice vulnerabile energetic, după ce mai mulți factori obiectivi au dus, în unele cazuri, la facturi disproporționate pentru luna decembrie.
Chișinău Arena - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Economie
Chișinău Arena va primi o nouă finanțare de la Guvern
Fluxul de știri
0