Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova i-a avertizat pe cei care intenționează să perturbeze scrutinul prezidențial

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Abonare
Zaharova i-a avertizat pe cei care intenționează să perturbeze scrutinul prezidențial că riscă dosare administrative și penale
CHIȘINĂU, 15 FEB – Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federaţiei Rusie, Maria Zaharova, a venit cu un avertisment privind răspunderea administrativă și penală pentru „extremiștii” care încearcă să perturbe desfășurarea normală al alegerilor președintelui Rusiei la secțiile de votare de peste hotare.
„Vedem un număr tot mai mare de apeluri la pertirbarea votării. Îi avertizăm pe toți "extremiștii" cu privire la răspunderea administrativă și penală pentru încercările de a împiedica cursul normal al alegerilor", a comunicat Zaharova în cadrul unui briefing.
În afară de aceasta, diplomatul a menționat că secțiile de votare în țările neprietenoase vor fi deschise „doar pe teritoriul misiunilor diplomatice ruse” din cauza amenințărilor la adresa procesului de vot.
„În țările neprietenoase, suntem nevoiți să nu desfășurăm votul mobil în locurile în care trăiesc compact compatrioții noştri, în afara orașelor în care se află misiunile noastre din străinătate. Anterior, era posibil să facem acest lucru în baza misiunilor comerciale, centrelor culturale, birourilor consulilor onorifici, precum și în spațiile puse la dispoziţie de autoritățile statului în baza cooperării prieteneşti”, a explicat Zaharova, menționând că „până în prezent o serie de state ale Europei şi Americii nu au răspuns la interpelările ruseşti cu privire la acordarea asistenței pentru asigurarea securității și ordinii publice” în timpul alegerilor.
Urnă de vot  - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2024
Politică
Diaspora cere să fie deschise secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia
Fluxul de știri
0