Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Viceministrul rus de Externe, Galuzin: Rusia vrea o soluție transnistreană pașnică

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMihail Galuzin
Mihail Galuzin - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Abonare
Viceministrul rus de Externe, Galuzin: Rusia vrea o soluție transnistreană pașnică
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Viceministrul de Externe al Rusiei Mihail Galuzin a declarat că încercările de a rezolva problema transnistreană prin forță sunt contraproductive.
„Desigur, înregistrăm încercări ale regimului de la Kiev de a-și exporta propria criză în Moldova, ei încearcă să împingă Chișinăul oficial către așa-zisa rezolvare cu forța a problemei transnistrene. Suntem extrem de îngrijorați de această posibilitate, noi am spus mereu și pretutindeni clar că încercările de a rezolva cu forța problema transnistreană sunt contraproductive. Sperăm că Chișinăul oficial înțelege cum s-ar putea termina un scenariu de forță pentru Republica Moldova”, a spus Galuzin într-un interviu acordat presei ruse.
„Desigur, am spus întotdeauna clar că orice acțiuni care ar constitui o amenințare pentru personalul militar și concetățenii noștri vor fi considerate în conformitate cu dreptul internațional ca un atac asupra Rusiei”, a adăugat Galuzin.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Rusia
Zaharova i-a avertizat pe cei care intenționează să perturbeze scrutinul prezidențial
Fluxul de știri
0