Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste o mie de familii au primit indemnizația unică la nașterea copilului de 20 mii lei

© Pixabay / fancycrave1Prunc în brațele mamei sale
Prunc în brațele mamei sale - Sputnik Moldova, 1920, 15.02.2024
Abonare
De la începutul anului curent 1059 de familii din Moldova au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului în valoare de 20 000 lei.
CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Casa Națională de Asigurări Sociale a achitat din oficiu, fără recepționarea unor documente din partea părinților, indemnizații de 20 de mii de lei la nașterea copilului pentru 1059 de familii de la începutul anului curent.
Ministerul Muncii și Protecției Sociale menționează că indemnizația unică la nașterea copilului se acordă pentru fiecare copil născut viu, inclusiv în cazul gemenilor, cu condiția că copilul a fost înregistrat la subdiviziunea competentă a Agenției Servicii Publice.
Începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 9 068 de lei, de la 10 932 la 20 000 de lei.
Ministerul de resort mai notează că majorarea indemnizației unice la nașterea copilului este una dintre măsurile prevăzute în Programul de activitate al Guvernului „Moldova prosperă, sigură, europeană”, orientat spre susținerea familiilor și reducerea sărăciei în rândul copiilor.
Potrivit informațiilor Casei Naționale de Asigurări Sociale, pe 12 februarie curent, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, dar și pensiilor și alocațiilor sociale, în valoare totală de 174,26 milioane lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii se vor adresa la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară.
Maternitate, naștere - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Societate
Oficial! Indemnizația unică la naștere este mai mare
Fluxul de știri
0