Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial! Indemnizația unică la naștere este mai mare

© Sputnik / Kirill Braga / Accesați arhiva multimediaMaternitate, naștere
Maternitate, naștere - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
De azi indemnizația unică la nașterea unui copil va fi mai mare. O hotărâre în acest sens a fost luată la finele anului de către miniștri.
CHIȘINĂU, 1 ian - Sputnik. Indemnizația unică la nașterea unui copil a fost majorată cu 609 lei și va constitui 10 068 de lei. Modificarea a intra în vigoare de azi.
Guvernul a decis majorarea indemnizației unice la naștere în data de 29 decembrie. Proiectul a fost propus de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
Astfel, s-a aprobat modificarea modului de stabilire și plată a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii. Potrivit autorilor proiectului, acesta are drept scop promovarea unei politici ample de susținere a familiilor cu copii.
„Mijloacele financiare necesare au fost planificate în proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2022 și conform estimărilor, în anul 2022 de indemnizația unică la nașterea copilului vor beneficia 36 245 de copii”, se menționează în nota informativă a proiectului.
Amintim că ultima dată indemnizația unică la naștere a fost majorată în decembrie 2020, de către Guvernul Chicu. Atunci, majorarea a constituit 1 160 de lei, iar alocația a ajuns la 9 459 de lei.
Tot atunci a fost majorată și indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la vârsta de doi ani. Aceasta a crescut cu 100 de lei - de la 640 la 740. De aceeași indemnizație beneficiază și părinții asigurați care au copii de până la trei ani.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2021
Societate
Mai puțini bugetari? Guvernul vrea să instituie moratoriu la angajări
Fluxul de știri
0