Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor ar putea lua în calcul posibilitatea de a se muta în Rusia

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaIlan Șor
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Ilan Șor
Abonare
Politicianul moldovean Șor ar putea lua în considerare posibilitatea de a se muta în Rusia.
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Președintele partidului moldovenesc de opoziție ”Șor”, Ilan Șor, a comentat pentru RIA Novosti posibilitatea de a se muta în Rusia, declarând că examinează această opțiune.
"Vom vedea. După cum știți, aici locuiesc copiii mei, soția", a spus Șor, răspunzând la întrebarea respectivă.
Șor este soțul cunoscutei cântărețe ruse Jasmin. În 2014, a devenit cunoscut faptul că în Moldova trei bănci - Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, care dețineau aproape o treime din activele bancare ale statului, au scos în afara țării aproximativ un miliard de dolari. În iunie 2017, Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare pentru participare la cazul de fraudă bancară și i s-a interzis să părăsească teritoriul Republicii Moldova. După alegerile din februarie 2019 el, în calitate de șef al partidului ”Șor”, a devenit deputat, dar în luna iunie a același an a părăsit țara, după care în august a fost privat de imunitatea parlamentară. Procuratura a inițiat trei dosare penale în legătură cu faptul că Șor a părăsit ilegal țara, el a fost anunțat în urmărire internațională. La alegerile parlamentare anticipate din 2021, Șor a devenit din nou deputat, deși așa și nu s-a întors în țară.
Împreună cu Șor, în dosarul de fraudă bancară figurează fostul șef al Partidului Democrat Plahotniuc - unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Moldova. În țară, Plahotniuc este acuzat de spălare de bani, fraudă și îmbogățire ilicită, precum și de retragerea a uni miliard de dolari din sistemul bancar al țării, oligarhul a părăsit ilegal Republica Moldova în iunie 2019. Instanța de la Chișinău a emis de câteva ori mandat de arestare în lipsă a lui Plahotniuc, Procuratura Moldovei insistă pe extrădarea acestuia în țară.
Dmitri Ciubașenko - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Politică
Dmitri Ciubașenko a remarcat că UE nu o prea ajută pe Maia Sandu și guvernarea PAS
Fluxul de știri
0