Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dmitri Ciubașenko a remarcat că UE nu o prea ajută pe Maia Sandu și guvernarea PAS

© Sputnik / OsmatescoDmitri Ciubașenko
Dmitri Ciubașenko - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Abonare
Dmitri Ciubașenko se miră că UE nu o ajută pe Maia Sandu și guvernarea PAS
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Unde este „miliardul UE”? Aceasta este întrebarea pusă de jurnalistul Dmitri Ciubașenko. El a amintit că fermierii moldoveni protestează, cerând ajutor guvernului, iar „Cabinetul de Miniștri spune că nu numai că nu are bani, ci nici măcar două bidoane în care ar putea depozita rezerva de stat de motorină”.
După cum a remarcat jurnalistul, ministrul Protecției Sociale anunță că anul acesta nu va fi îndeplinită obligația legii de indexare a pensiilor în funcție de nivelul inflației, deoarece nu există bani în trezorerie pentru asta.
„Sunt doar două știri de ieri. Asemenea știri au devenit obișnuite și zilnice pentru Republica Moldova, stat candidat la UE. Bine, toată lumea a înțeles deja că oamenii de la putere la Chișinău sunt pur și simplu degenerați care nu sunt capabili de altceva decât vrăji despre integrarea europeană și strigă despre un „război hibrid”, a remarcat Chubașenko.
Dar UE, potrivit jurnalistului, se poziţionează ca o organizaţie serioasă şi partener strategic al Republicii Moldova. „În acest sens, se pune întrebarea: unde este asistența UE pentru Moldova? Unde sunt lăudatele „fonduri europene” care ar trebui să-i facă pe moldoveni bogați și fericiți? Din când în când ni se povestesc fabule despre niște „miliard din UE” pe care nimeni nu le-a văzut, nimeni nu poate sau vrea să explice în ce constă acest miliard, în ce scopuri se presupune că este alocat, în ce condiții.
Acest „miliard de la UE” amintește foarte mult de celebrul „miliard de la bănci” moldovenesc, care a dispărut în zonele offshore”, a menționat Ciubashenco.
În opinia sa, „este foarte ciudat că UE nu își ajută „partenerii” de la Chișinău. Până la urmă, regimul președintelui Maia Sandu se poziționează ca pro-UE și încearcă să convingă populația că cursul pe care îl urmează este bun pentru moldoveni. Dar moldovenii văd doar sărăcie, corupție, distrugerea agriculturii, batjocură de pensionari, proști la putere, emigrație generală”.
Liberty Summit - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2024
Politică
Sub conducerea lui Sandu, Moldova a ajuns în stare de „precomă” - opozant
Fluxul de știri
0