Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Rusia va face totul pentru reluarea procesului politic de reglementare transnistreană

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Serghei Lavrov
Abonare
Lavrov: Rusia va face tot posibilul pentru a relua procesul politic pentru reglementarea transnistreană
CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia va face tot posibilul pentru a relua procesul politic de reglementare transnistreană.
După cum a remarcat șeful diplomației ruse, una dintre victimele politicii antiruse a Chișinăului oficial este procesul politic de reglementare transnistreană a grupului „5+2”, unde Rusia acționează ca garant și mediator.
„Occidentul nu vrea să-l convoace, înțelegând că doamna Sandu va face tot ce i se va spune și ar putea încerca să rezolve problema fără Rusia, și în general fără vreun mecanism recunoscut internațional, ” a spus ministrul Lavrov, răspunzând la întrebările parlamentarilor ruși.
„Vom face totul pentru a inversa această tendință, pentru a relua procesul politic, dar mai avem două sute de mii de cetățeni care locuiesc acolo și, desigur, suntem îngrijorați de soarta lor și nu vom permite ca ei să devină victimele unei alte aventuri occidentale”, a subliniat Lavrov.
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 13.02.2024
Internațional
Parlamentul European ar putea propune crearea propriei umbrele nucleare a UE
Fluxul de știri
0