Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM condamnă politicile antisociale promovate de PAS

© Sputnik / Mihai CarausPSRM
PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Abonare
PSRM condamnă politicile antisociale promovate de PAS
CHIȘINĂU, 14 feb - Sputnik. PSRM condamnă politicile antisociale promovate de PAS, după ce ministrul muncii a anunțat că pensiile vor fi indexate cu doar 4%, și nu cu 6%, cum s-a anunțat anterior.
„Această tactică de umilire continuă și în anul curent. Regimul de la guvernare a promis să indexeze pensiile la nivel de 6%, dar în realitate indexarea va fi de doar 4,2%, în condițiile în care inflația persistă. Reieșind din situația socio-economică precară care s-a creat datorită guvernării partidului PAS și a președintelui Sandu, Partidul Socialiștilor intenționează să elaboreze o inițiativă legislativă care prevede modificarea Legii cu privire la pensii”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice.
PSRM mai menționează că indexarea la 1 aprilie trebuie să se bazeze pe calculul inflației medii din ultimii trei ani. Această normă va oferi posibilitatea de a majora semnificativ indexarea, iar pensionarii vor simți în cele din urmă sprijinul binemeritat din partea statului.
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 14.02.2024
Politică
Recean e criticat pentru că i-a ignorat pe agricultorii care protestează deja a treia zi
Fluxul de știri
0