Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sub conducerea lui Sandu, Moldova a ajuns în stare de „precomă” - opozant

© Sputnik / Miroslav RotariLiberty Summit
Liberty Summit - Sputnik Moldova, 1920, 12.02.2024
Abonare
Șor: Moldova sub conducerea lui Sandu a ajuns într-o stare de ”precomă”.
CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Președintele partidului moldovenesc de opoziție ”Șor”, Ilan Șor, consideră că țara a ajuns sub actuala conducere într-o stare de „precomă”.
„Dacă astăzi evaluăm situația în care se află Republica Moldova, aceasta este într-adevăr o situație de precomă”, a declarat Șor la întâlnirea cu vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, Constantin Kosaciov.
El este de părere că actualul „regim prooccidental” din țară a ajuns la putere prin înșelăciune, promițându-le cetățenilor o viață „ca în Germania”. "După practic trei ani de aflare a lor la putere, vedem că situația a devenit considerabil mai proastă", a menționat opozantul moldovean.
Potrivit acestuia, Moldova se află acum „într-un declin economic, social și infrastructural teribil”. Situația din sfera demografică el a calificat-o drept „catastrofală”.
„În trei ani, autoritățile proeuropene, susținute total de țările occidentale, au transformat Moldova într-un regim totalitar, adică, în esență, acesta este un stat polițienesc în cel mai prost sens al cuvântului. Pentru că alegerile se desfășoară în așa fel încât să poată câștiga doar acei candidați care sunt comozi, loiali sau promovați de către autorități”, a adăugat Șor.
Fluxul de știri
0