Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vasile Bolea nu vede cu ochi buni părăsirea ședințelor parlamentare de către opoziție

Vasile Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 11.02.2024
Abonare
Vasile Bolea nu vede cu ochi buni părăsirea ședințelor parlamentare de către opoziție
CHIȘINĂU, 11 feb - Sputnik. Opoziţia din Moldova trebuie să folosească diferite instrumente pentru a se face auzită de la tribuna parlamentului, a spus deputatul Vasile Bolea pe canalul său de Telegram.
El a precizat că opoziţia are la dispoziție mai multe instrumente pentru a se manifesta. Bolea nu vede cu ochi buni părăsirea şedinţelor parlamentare. Or, tribuna centrală a legislativului le oferă deputaţilor posibilitatea de a-şi promova ideile.
Deputaţii din opozițe pot, bunăoară, să inițieze o moțiune de cenzură contra guvernului. Sau o moțiune simplă împotriva unor miniștri.
Potrivit lui Bolea, partidul de guvernământ refuză adesea propunerea opoziției de a fi audiat un anumit ministru. În acest caz este suficient să fie înaintată o moțiune simplă de către 15 parlamentari. Atunci ministrul va fi obligat să facă un raport în parlament.
Vasile Tarlev - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2024
Politică
Vasile Tarlev revine în politică
Fluxul de știri
0