Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vasile Tarlev revine în politică

© Sputnik / Mihai CarausVasile Tarlev
Vasile Tarlev - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2024
Abonare
Fostul premier, Vasile Tarlev, a anunțat astăzi în cadrul unei reuniuni despre intenția de a reveni în politica moldovenească
CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Astăzi, Partidul Politic „Bugeacul Nostru” a organizat Congresul extraordinar al formațiunii unde s-a decis să fie modificată denumirea în Partidul Politic „VIITORUL MOLDOVEI”, iar conducerea formațiunii a fost preluată de Vasile Tarlev, ex-premier al Republicii Moldova.
În timpul reuniunii de partid, Valeriu Ianioglo, liderul și fondatorul acestui partid a declarat că formațiunea pe care o reprezintă a decis să se implice în politica națională, deoarece până în prezent se acționa doar la nivel local, în Găgăuzia.
Vasile Tarlev, după ce a fost votat în calitate de președinte al partidului, a apus că nu și-a imaginat că va reveni în politică, dar nu poate fi indiferent de ce întâmplă în politica moldovenească.
„Eu nu m-am gîndit că voi ajunge încă o dată să vin în politica mare a R. Moldova. Însă eu nu sunt indiferent de ce se întîmplă în țară. Văzînd că producătorul local, economia națională, din ce în ce merge în groapă, se ruinează și mergem la dispariția țării (…)”, a declarat fostul premier.
Tarlev a mai declarat că „trebuie să fim stăpâni în țara noastră”.
"Întotdeauna am căutat prieteni, nu dușmani. Bineînțeles că vom avea concurenți, vor fi și critici de la cei pe care îi călcăm pe bătătură. Una dintre prioritățile noastre va fi dezvoltarea economiei noastre. Vom fi un partid nu împotriva cuiva, dar pentru ceva. Pentru țară, oameni, patrie, dezvoltare, prosperitate și un viitor mai bun acasă", a spus Tarlev.
Amintim că Partidul „Bugeacul Nostru” a fost înregistrat oficial pe 25 noiembrie 2022, cu sediul la Comrat. Congresul de constituire a avut loc la 27 august 2022.
Fluxul de știri
0