Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

La Chișinău a avut loc a III-a ediție a Forumului Național al Crescătorilor de Animale

© Sputnik / Mihai CarausSectorul zootehnic din Moldova
Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 10.02.2024
Abonare
La Chișinău a avut loc a III-a ediție a Forumului Național al Crescătorilor de Animale
CHIȘINĂU, 10 feb – Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță printr-un comunicat despre o întrunire la finele săptămânii curente a mai multor fermieri și experți în creșterea și nutriția animalelor la cea de-a III-a ediție a Forumului Național al Crescătorilor de Animale, desfășurat la Chișinău.
„Scopul este de a discuta cele mai recente tendințe în producerea sustenabilă și sigură a cărnii și ouălor. Participanții pun accent pe necesitatea îmbunătățirii practicilor de creștere a animalelor și de producere a alimentelor, astfel încât să fie minimizate riscurile asupra sănătății consumatorilor”, se spune în comunicatul oficial.
Ministerul de resort a fost reprezentat la eveniment de către Secretarul de stat Iurie Scripnic, care le-a vorbit fermierilor despre politicile și măsurile de sprijin pentru producătorii agricoli implementate de minister pentru promovarea și dezvoltarea sectorului zootehnic în Moldova.
„În prezent, pe lângă măsurile de subvenționare cunoscute de fermieri, există oportunități financiare în cadrul proiectului AGGRI. Fermierii pot depune dosare pentru a-și construi sau moderniza exploatațiile zootehnice, pentru dotarea acestora cu tehnologii de ultimă generație și achiziționarea animalelor de prăsilă. De asemenea, sunt disponibile fonduri pentru eficientizarea energetică a exploatațiilor, inclusiv prin implementarea unor tehnologii precum stațiile de biogaz. Valoarea maximă a unui grant ajunge la 1 milion USD, cu condiția ca suma să nu depășească 50% din valoarea investiției eligibile. Dosarele vor fi depuse la oficiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură până pe 17 mai 2024​”, a menționat Iurie Scripnic.
Fermă de vaci - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Economie
Ministerul agriculturii are planuri mari pentru deșeurile animale
Fluxul de știri
0