Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministerul agriculturii are planuri mari pentru deșeurile animale

© Photo : Miroslav RotariFermă de vaci
Fermă de vaci - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2022
Abonare
În Moldova deșeurile animale ar putea fi procesate și transformate în combustibili și fertilizanți
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. În Moldova deșeurile animale ar putea fi procesate și transformate în combustibili și fertilizanți, ne informează serviciul de presă al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.
Însă deocamdată în acest sens este elaborat doar un studiu de fezabilitate, conform sursei citate.
„Construirea acestei unități are o importanță majoră pentru industria zootehnică, pentru siguranța alimentară a Republicii Moldova și pentru valorificarea oportunităților de export a producției de origine animală. Vom încuraja toate acțiunile pentru realizarea cu succes a acestui proiect, astfel încât în 2024 să ne bucurăm împreună de rezultatele obținute”, a declarat ministrul de resort Vladimir Bolea în cadrul evenimentului de prezentare a studiului de fezabilitate.
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare amintește că la 1 iulie 2022 Parlamentul Republicii Moldova a votat proiectul de lege cu privire la alocarea unui lot de teren pe care urmează să fie amplasată unitatea de gestionare a subproduselor de origine animală. Lotul pe care va fi construită stația se află la Criuleni. În prezent se află în gestiunea Întreprinderii de Stat „Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni”. Conform prevederilor legale, Agenția Proprietății Publice urmează să asigure delimitarea terenului cu suprafața de 2.5 ha din lotul cu suprafața de circa 97 ha.
Depozit de deșeuri - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2020
Societate
Proiectul de Management al Deșeurilor Solide: La ce etapă este acesta
Fluxul de știri
0