Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Mai devreme sau mai târziu, Rusia și Ucraina vor reuși să ajungă la o înțelegere

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Rusia și Ucraina vor ajunge la un acord mai devreme sau mai târziu, relațiile dintre cele două popoare vor fi oricum restabilite, a declarat președintele rus într-un interviu.
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Rusia și Ucraina vor ajunge la un acord mai devreme sau mai târziu, relațiile dintre cele două popoare vor fi restabilite, deși va dura mult timp, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu cu jurnalistul american Tucker Carlson.
"Ar fi amuzant dacă nu ar fi atât de trist. Această mobilizare nesfârșită în Ucraina, această isterie, problemele interne... Mai devreme sau mai târziu vom ajunge totuși la o înțelegere. Și știți ceva? Poate părea chiar ciudat în contextul de astăzi: relațiile dintre popoare vor fi oricum restabilite. Va dura mult timp, dar vor fi restabilite", a declarat Putin.
Potrivit acestuia, negocierile cu Ucraina din 2022 au fost aproape finalizate, dar după retragerea trupelor rusești de la Kiev, partea ucraineană au "aruncat la gunoi" toate acordurile.
Putin a reamintit că Vladimir Zelenski a mers mai departe și a interzis prin lege tuturor să negocieze cu Rusia.
"Dar cum să negociem dacă el însuși și-a interzis și le-a interzis celorlalți? Știm că el avansează niște idei despre această înțelegere. Dar, pentru a ajunge la un acord, trebuie să avem un dialog, nu-i așa?". - s-a întrebat liderul rus.
În Occident se crede că luptele din Ucraina au despărțit definitiv o parte a poporului rus de cealaltă parte, dar reunificarea se va produce, acesta nu a dispărut nicăieri, a mai spus Putin.
Ucrainenii încă se simt ruși, ceea ce se întâmplă este un element al războiului civil, a mai spus președintele rus. El a adăugat că "autoritățile ucrainene distrug Biserica Ortodoxă Rusă", "pentru că ea nu unește teritoriul, ci sufletul, și nimeni nu va reuși să o dezbine".
Fluxul de știri
0