Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a declarat că Rusia a căutat să-și edifice relațiile cu SUA

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin: Rusia și-a dat seama că nu este binevenită în NATO, dar a încercat să construiască relațiile cu SUA
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. După ce Rusia, fiindu-i respinsă propunerea de a fi membră a NATO, și-a dat seama de faptul că nu este binevenită în cadrul Alianței, chiar și după asta a încercat să-și construiască relațiile cu Statele Unite, inclusiv cu delicatețe și echilibru, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
În cadrul unei sesiuni plenare a Clubului internațional de discuții Valdai, Putin a amintit cum a propus odată ca Rusia să adere la NATO, dar a fost refuzat. Într-un interviu acordat regizorului Oliver Stone, Putin a precizat că a ridicat această problemă în cadrul unei întâlniri cu fostul lider american Bill Clinton.
"Ați spus că simt un sentiment de amărăciune din cauza răspunsului. Nu, nu este vorba de amărăciune, este doar o constatare a faptelor. Noii nu sunt mire și mireasă, amărăciune, resentimente - acestea din urmă nefiind materiile care au loc în astfel de cazuri. Pur și simplu ne-am dat seama că nu eram bineveniți acolo, atâta tot", a declarat Putin în interviul cu Tucker Carlson.
Potrivit liderului rus, chiar și după aceea a fost posibil să "construim relațiile altfel" și să "căutăm puncte comune de contact".
"De ce am primit un astfel de răspuns negativ, ar trebui să-i întrebați pe liderii voștri. Pot doar să presupun de ce: este vorba de o țară prea mare, care are propria opinie și așa mai departe", a declarat președintele rus.
"Cu toate acestea, apoi, după aceea, am încercat să construim relații în diferite moduri. De exemplu, au fost evenimente în Orientul Mijlociu, în Irak, am construit foarte ușor, calm, relațiile cu statele", a adăugat Putin.
Fluxul de știri
0