Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Acordurile de la Minsk niciodată nu urmau a fi respectate, spune Putin

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2024
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Putin: Acordurile de la Minsk niciodată nu urmau să fie implementate, am fost duși de nas
CHIȘINĂU, 9 feb - Sputnik. Acordurile de la Minsk niciodată nu urmau să fie respectate, am fost pur și simplu duși de nas, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
" Ce a servit ca factor declanșator al evenimentelor recente? În primul rând, conducerea ucraineană de astăzi a spus că nu va îndeplini acordurile de la Minsk, care au fost semnate, după cum știți, după evenimentele din 2014 de la Minsk, unde a fost prezentat planul de reglementarea pașnică în Donbass", a declarat el pentru jurnalistul american Tucker Carlson.
"Nu, conducerea de astăzi a Ucrainei, ministrul de externe, toți ceilalți oficiali și apoi însuși președintele au spus că nu le place nimic din aceste acorduri de la Minsk. Cu alte cuvinte, nu au de gând să le îndeplinească. Iar foștii lideri ai Germaniei și Franței au spus direct în zilele noastre - acum un an și jumătate - au declarat, sincer, întregii lumi, că da, au semnat aceste acorduri de la Minsk, dar că nu aveau de gând să le îndeplinească niciodată. Am fost pur și simplu duși de nas", a adăugat el.
Fluxul de știri
0