Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popșoi a avut o întrevedere pur formală cu șeful Delegației UE Mažeiks

© Sputnik / OsmatescoMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2024
Abonare
Popșoi a avut o întrevedere pur formală cu șeful Delegației UE Mažeiks
CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. Proaspătul ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, care este și vicepremier în Guvernul condus de Dorin Recean, a avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, anunță serviciul de presă al MAE.
Din comunicatul MAE aflăm, atenție, că „în timpul întâlnirii oficialii au discutat despre reformele implementate de Republica Moldova în contextul parcursului european”, iar „Ministrul Popșoi a comunicat ambasadorului Jānis Mažeiks că apreciem asistența generoasă acordată de Uniunea Europeană pentru Republica Moldova”. Popșoi i-a mai spus lui Mažeiks că „vectorul strategic al diplomației moldovenești rămâne integrarea europeană. În același timp vom valorifica toate oportunitățile de promovare a intereselor naționale pe dimensiunea bilaterală și multilaterală”.
La rândul său diplomatul european „ne-a asigurat de sprijinul deplin al UE pentru implementarea reformelor asumate de autoritățile Republicii Moldova– a declarat ministrul Popșoi.
Am încercat să aflăm părerea mai multor experți cu privire la întâlnirile lui Popșoi, pe care acesta le are în țară și peste hotare după numirea sa în funcție. Majoritatea celor care au comentat activismul noului ministru de Externe au remarcat caracterul pur formal al întâlnirilor pe care acesta le are, întâlniri la care sunt repetate tezele cunoscute de toată lumea, fără a fi semnate ceva acte care ar aduce beneficii Moldovei. Experții se întreabă pentru ce primește Popșoi salariu de câteva zeci de mii de lei! Pentru deplasări sterile, dar costisitoare, din banii statului?
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Politică
Ministrul de Externe Mihai Popșoi a primit asigurări de sprijin la București
Fluxul de știri
0