Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Krasnoselski a acuzat autoritățile moldovenești de presiune economică

© Sputnik / Irina LeahovaVadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2024
Abonare
Krasnoselski: Transnistria va suferi pierderi din cauza presiunii economice din partea Chișinăului
CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Regiunea transnistreană va suferi pierderi serioase din cauza presiunii economice exercitată de către autoritățile centrale ale Republicii Moldova, rezultă dintr-o declarație a liderului administrației de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, făcută la o întrevedere cu Ambasadorul Olandei în Moldova, Fred Duin.
Începând cu data de 1 ianuarie curent, Chișinăul a anulat facilitățile de care beneficiau companiile transnistrene la plata taxelor vamale. Autoritățile de la Tiraspol califică această decizie a Chișinăului drept o presiune economică și, ca răspuns, a anulat tratamentul preferențial pentru fermierii moldoveni care dețin terenuri în regiunea Dubăsari.
Krasnoselski a mai remarcat că presiunea economică împotriva rgiunii din stânga Nistrului a crescut recent. Potrivit lui, prin astfel de acțiuni Chișinăul încalcă activitatea antreprenorială și provoacă pagube Transnistriei. El a mai remarcat și faptul că formatul de negociere „5+2” este acum înghețat.
Irina Vlah - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2024
Politică
Irina Vlah sugerează că Maia Sandu subminează neutralitatea Moldovei
Fluxul de știri
0