Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la Căile Ferate e tot mai proastă, angajații protestează la Basarabeasca

© Sputnik / Miroslav RotariCale ferată, Moldova
Cale ferată, Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Abonare
La ora actuală încă nu este clar ce va fi ca restanțele mari la salarii de la CFM, dar și cu întreprinderea în ansamblu.
CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. Situația la Calea Ferată a Moldovei se agravează. Azi un grup de angajați ai acestei întreprinderi de stat strategice protestează la Basarabeasca, cerându-și salariile, care nu le-au fost achitate de câteva luni de zile.
Recent, în legătură cu situația proastă de la CFM, și-a dat demisia directorul întreprinderii Oleg Tofilat. Acesta acuzase probleme sistemice grave, inclusiv imposibilitatea ca CFM să se autoadministreze din cauza ingerințelor factorului politic central în treburile întreprinderii.
La ora actuală încă nu este clar ce va fi ca restanțele mari la salarii de la CFM, dar și cu întreprinderea în ansamblu.
O va scoate PAS la mezat/privatizare? E an electoral și un asemenea scenariu pare puțin probabil. Dar soluții legate de salarii trebuie găsite urgent. Acum nu este clar din contul cui vor fi plătite aceste restanțe.
Олег Тофилат  - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Politică
Fostul șef al CFM a vorbit despre motivele demisiei sale
Fluxul de știri
0