Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Și fermierii bulgari blochează drumurile și vămile cu proteste masive

© Sputnik / OsmatescoProtest al fermierilor, imagine simbolică
Protest al fermierilor, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Abonare
CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik. Fermierii bulgari ies și ei la proteste începând de astăzi. Aceștia anunță că vor bloca drumuri principale și chiar unele puncte de frontieră.
Asociaţia Naţională a Producătorilor de Cereale din Bulgaria anunță că se vor desfășura acțiuni de protest, în intervalul orar 10:00 – 12:00, prin blocarea drumurilor principale și a punctelor de frontieră.
În context, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria.
În cazul frontierei comune cu România sunt avute în vedere ca spații pentru proteste - Podul Dunării I (Giurgiu-Ruse), Podul Dunării II (Calafat-Vidin), localităţile Tutrakan, Silistra, Kardam şi Durankulak.
Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu-Ruse, PTF Vidin-Calafat, PTF Silistra-Ostrov Călăraşi, PTF Kardam-Negru Vodă şi PTF Durankulak-Vama Veche. De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenţionează să blocheze intersecţii şi segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia-Ruse, în dreptul localităţii Gorni Dabnik şi în dreptul localităţii Lukovit.
Pârtie pentru schi în munții Cegheta - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Internațional
Bulgaria ”bate” turismul românesc de la munte
Fluxul de știri
0