Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputatul Irina Lozovan pledează pentru apropierea Moldovei de UEEA

© Sputnik / OsmatescoIrina Lozovan
Irina Lozovan - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Abonare
Deputatul Lozovan: Moldova trebuie să înceapă apropierea de țările UEEA
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Moldova trebuie să se apropie mai mult de țările membre ale Uniunii Economice Eurasiatice, consideră membrul opoziției din Parlamentul Republicii Moldova Irina Lozovan.
În 2023, Moldova a denunțat zeci de acorduri cu CSI, la inițiativa exponenților PAS, care practică o politică rusofobă.
„Săptămâna aceasta Moldova va părăsi Adunarea Interparlamentară a Statelor Comunității Statelor Independente. Este timpul să începem apropierea de țările Uniunii Economice Eurasiatice, mai ales că republica este o țară observatoare în cadrul acestei uniuni”, a scris Lozovan pe canalul său de Telegram.
Ea consideră că o asemenea mișcare „va salva economia Moldovei”.
Deputatul a menționat că beneficiile participării la UEEA pentru Moldova includ crearea de noi locuri de muncă, refacerea ramurii feroviare și restabilirea întreprinderilor în regiunile țării.
„Este necesar să folosim instrumentele reale de integrare și cooperare economică pe care le avem astăzi, și nu într-un viitor îndepărtat iluzoriu. Mai mult, legăturile publice stabilite între țările membre ale comunității se dezvoltă cu succes, fără a afecta în niciun fel statutul de candidat la UE”, a subliniat Lozovan.
Din 2022, Moldova a ignorat reuniunile CSI.
Cale ferată, Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Republica Moldova
Situația la Căile Ferate e tot mai proastă, angajații protestează la Basarabeasca
Fluxul de știri
0