Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Candidat la funcția de premier: Ucraina a pus în pericol interesele Georgiei

© Sputnik / Alexander Imedashvil / Accesați arhiva multimediaIrakli Kobahidze
Irakli Kobahidze - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Abonare
Candidatul la funcția de premier al Georgiei Kobahidze acuză Ucraina că ar încerca să provoace un „al doilea front” contra Rusiei pe teritoriul georgian.
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Conducerea Ucrainei încearcă să deschidă un „al doilea front” de confruntare cu Rusia în Georgia, a declarat candidatul la funcția de prim-ministru al Georgiei, Irakli Kobahidze, comentând o captură recentă de substanțe explozibile transportate ilegal pe teritoriul georgian pentru a fi folosite în scopuri teroriste și diversioniste în Rusia.
„Când anumiți reprezentanți ai părții ucrainene încearcă să facă din Georgia o țintă pentru Rusia în mod absolut artificial, acest lucru este, desigur, foarte alarmant... Acești oameni nu își pot ascunde intențiile rele față de statul nostru”, a declarat Kobahidze, răspunzând la o solicitare din partea Ambasadei Ucrainei la Tbilisi de „a se abține de la politizarea” acestui caz.
Kobahidze a subliniat că aici nu este vorba despre niciun fel de politizare, adăugând că „Ei [ucrainenii] ne-au pus în pericol interesele statului”.
Сергей Миронов - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2024
Rusia
Occidentul are diverse scenarii de agravare a situației la granițele Rusiei
Fluxul de știri
0