Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah: majorarea bugetului de apărare al Republicii Moldova este un nonsens

© Sputnik / OsmatescoIrina Vlah
Irina Vlah - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2024
Irina Vlah. Foto de arhivă
Abonare
Fostul bașcan al Găgăuziei a menționat despre necesitatea păstrării neutralității Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Moldova este una dintre cele mai sărace țări din Europa, iar dublarea bugetului apărării în ultimii ani este un nonsens în condițiile actuale. Acest lucru a fost declarat de liderul Platformei Moldova, Irina Vlah, în cadrul dezbaterii "Neutralitatea Moldovei între avantaje, riscuri și pericole", organizată de Agenția de presă a IPN.
"Trebuie să înțelegem situația în care trăim, care este bugetul nostru și care este deficitul bugetar. Bugetul apărării s-a dublat în ultimii doi ani, iar dacă noi suntem cea mai săracă țară din Europa, este un nonsens", a spus Vlah.
În opinia sa, decizia guvernului de a majora bugetul apărării naționale într-o situație socio-economică dificilă este o greșeală, deoarece Moldova nu are nevoie de armament, ci de investiții în educație și sănătate.

"Avem probleme în sectorul social, în educație, unde bugetul a fost majorat cu doar 11 la sută. Despre ce viitor al Republicii Moldova putem vorbi dacă nu investim în educație, în sănătate, nu facem eforturi pentru a păstra tinerii în Moldova și investim în apărare? Dar cine va apăra țara dacă toți tinerii pleacă peste hotare?", s-a întrebat politicianul.

Ea a subliniat că acum nu este momentul ca Moldova să cheltuiască pentru apărare.
Fluxul de știri
0