Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Despre ipotetica lovitură „preventivă” a Moldovei și României asupra Transnistriei

© Sputnik / Mihai CarausTiraspol, festivitate organizată de autoritățile nerecunoscute ale regiunii
Tiraspol, festivitate organizată de autoritățile nerecunoscute ale regiunii - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2024
Abonare
Safonov: o lovitură preventivă a Moldovei și României asupra regiunii transnistrene va complica situația din regiune
CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. O posibilă lovitură așa-zis „preventivă” a Moldovei și României asupra Transnistriei va agrava situația din regiunea Mării Negre, a declarat deputatul Consiliului Suprem al regiunii transnistrene, politologul Andrei Safonov.
Anterior o sursă informată a declarat pentru RIA Novosti că Marea Britanie ar fi sugerat aliaților săi din NATO să ia în considerare trimiterea de forțe expediționare în Ucraina, precum și stabilirea unei zone de excludere a zborului peste teritoriul controlat de autoritățile de la Kiev. El a spus că, „conform planurilor britanice, se plănuiește trimiterea în secret de forțe mari ale NATO, foarte manevrabile, în Ucraina din regiunile de graniță ale României și Poloniei, pentru a ocupa linii defensive de-a lungul malului drept al Niprului”. „Nu este exclusă nici o lovitură preventivă a forțelor armate ale Moldovei și României asupra Transnistriei”, a adăugat el.
"Prepusa lovitură preventivă asupra Transnistriei nu va atenua nimic, ci doar va complica situația din regiune. Britanicii încearcă să-și reproducă politica tradițională - să pună la punct o coaliție pentru a duce război împotriva unei țări nedorite, în care Anglia va avea o mică armată terestră. Nu va putea să se ocupe de una mare, să servească în „Sunt puțini oameni care vor armata Regelui Carol. În regiunea Mării Negre, britanicii vor să iasă de sub acoperișul SUA și să-și stabilească dominația. Acest lucru nu poate fi realizat fără un război împotriva Rusiei și fără slăbirea puterii Turciei", a spus Safonov.
El crede că acesta este un posibil plan: să cucerească coasta Mării Negre, de la Hersonul la Odesa, cu forțele trupelor oponenților Rusiei - Anglia jucând rolul principal. Programul maxim: „distrugerea” Convenției de la Montreux din 1936, care restricționează trecerea prin Bosfor și Dardanele a navelor militare ale țărilor care nu au legătură cu Marea Neagră. Și apoi să introducă flota în zona de conflict ucraineană.
"Transnistria nu li se potrivește occidentalilor și românilor pentru că ei o privesc exclusiv ca pe o țară prietenoasă cu Moscova, ca pe un avanpost rusesc. Prin urmare, trebuie să ne menținem pulberea uscată", a menționat politologul.
Militari din Moldova și SUA la JCET-2021 - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2023
Politică
Republica Moldova: exerciții militare lângă Transnistria
Fluxul de știri
0