Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Coraportorii Comisiei de monitorizare a APCE vor veni în Moldova

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaУчастие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ
Участие председателя Государственной Думы С.Е. Нарышкина в сессии ПАСЕ - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2024
Abonare
Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE vor veni în Moldova într-o vizită de mai multe zile.
CHIȘINĂU, 4 februarie - Sputnik. Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vin în Moldova într-o vizită de studiu, ei vor sta în țară în perioada 4-7 februarie, anunță serviciul de presă al Parlamentului.
"În cadrul vizitei, aceștia vor discuta subiecte legate de situația politică, reformele în domeniul electoral și al justiției, controlul parlamentar și lupta împotriva corupției", a precizat serviciul de presă a Legislativului de la Chișinău.
Reprezentanții APCE urmează să se întâlnească cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu prim-ministrul, Dorin Recean. Programul vizitei prevede, de asemenea, un dialog cu președinții fracțiunilor parlamentare și cu membrii delegației legislative la APCE.
Totodată, coraportorii APCE se vor întâlni cu conducerea Ministerului Justiției, cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, și cu viceprim-ministrul și ministrul de RExterne, Mihail Popșoi.
Tiraspol, festivitate organizată de autoritățile nerecunoscute ale regiunii - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2024
Republica Moldova
Despre ipotetica lovitură „preventivă” a Moldovei și României asupra Transnistriei
Ei vor vizita Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Suprem al Procurorilor și vor discuta cu conducerea Procuraturii Generale, a Curții Supreme de Justiție, a Autorității Naționale de Integritate și a Comisiei Electorale Centrale.
Coraportorii APCE mai au programată și o vizită în autonomia Găgăuză și în capitala acesteia, Comrat, unde vor discuta cu președintele Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Dmitri Constantinov, cu reprezentanții fracțiunilor APG și cu reprezentanți ai societății civile.
Din delegația APCE fac parte și coraportorii pentru îndeplinirea angajamentelor Republicii Moldova, Pierre-Alain Fridez, Zanda Calninia-Lukashevica și Bas Klein.
Fluxul de știri
0