Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zalujnîi i-ar fi spus lui Zelenski că situația e rea și nu există un remediu rapid

© Sputnik / StringerVladimir Zelenskii
Vladimir Zelenskii - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2024
Abonare
CHIȘINĂU, 2 feb – Sputnik. Zalujnîi i-ar fi spus lui Zelenski că îmbunătățirea rapidă a poziției Ucrainei pe câmpul de luptă este „puțin pobabilă”, scrie The Washington Post.
El i-a făcut această declarație lui Zelenski pe 29 ianuarie. Tot atunci, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost informat despre demiterea sa, notează ziarul.
Potrivit publicației, Zalujnîi a mai spus că orice succesor de-al său ar trebui să lupte cu „forțe armate mai mari și mai bine pregătite” în luptele care au ajuns într-un impas. The Washington Post mai dsubliniază că demisia sa va lovi și moralul soldaților din prima linie.
Anterior, jurnalistul Seymour Hersh a scris că demiterea lui Zalujnîi ar putea fi legată de discuțiile sale secrete cu Occidentul despre încheierea conflictului.
The Economist a relatat că Zelenski i-a propus lui Zalujnîi postul de secretar al Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, dar acesta a refuzat.
Încărcarea armelor la bordul unei nave marine americane - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2024
Editoriale
Bombele GLSDB nu-i compensează armatei ucrainene deficitul de artilerie
Fluxul de știri
0