Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova are un Program de Reformă Economică, ce va fi monitorizat Comisia Europeană

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Finanțelor
Ministerul Finanțelor - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2024
Abonare
Moldova are un Program de Reformă Economică, ce va fi monitorizat Comisia Europeană
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Ministerul moldovean al Finanțelor anunță că a fost aprobat un program de Reformă Economică pentru anii 2024-2026. Document este elaborat de Ministerul Finanțelor, în calitate de coordonator național al Programului de Reformă Economică (PRE).
„Programul de Reformă Economică are drept scop pregătirea Republicii Moldova pentru viitoarea participare la coordonarea și guvernanța politicii economice a UE. De asemenea, documentul propune îmbunătățirea reformelor structurale pentru susținerea stabilității macroeconomice, stimularea competitivității, încurajarea condițiilor pentru o creștere incluzivă și crearea locurilor de muncă”, scrie serviciul de presă al Ministerului Finanțelor.
Documentul este elaborat în baza datelor oferite de Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Banca Națională a Moldovei, Biroul Național de Statistică și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
Ministerul Finanțelor a mai precizat că acest document este unul tipic pentru țările care au parcurs procesul de aderare la UE, iar implementarea acestuia va fi urmărită de Comisia Europeană.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2024
Societate
Ion Chicu dezvăluie starea sistemului de sănătate din RM sub conducerea PAS
Fluxul de știri
0