Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Occidentul să nu-i atribuie Rusiei fantezii despre războiul cu NATO – Zaharova

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2024
Abonare
Zaharova a declarat că afirmațiile Occidentului despre un posibil război între Rusia și NATO constituie opinia personală a acestuia.
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Reprezentantul oficial al MAE al Federației Ruse Maria Zaharova i-a îndemnat pe politicienii occidentali să nu-i atribuie Rusiei „fantezii nesănătoase” despre o posibilă ciocnire cu NATO, iar atunci când fac astfel de declarații, să menționeze că acesta este punctul lor de vedere.
„Îi sperie pe europeni, după cum formulează ei, cu „ocupația rusească” a unui teritoriu semnificativ al țărilor din Lumea Veche. După cum vedem, politicieni și personalități publice aflate sub influența Washingtonului au început să vorbească în ultimele săptămâni în țările NATO și UE anume despre acest subiect și se exprimă în sensul necesității pregătirilor fie pentru un război cu țara noastră, fie pentru un anumit conflict, o nouă spirală a tensiunilor și așa mai departe”, a menționat Zaharova la briefing.
„Vrem să îndemnăm încă o dată țările Occidentului colectiv, în primul rând, țările Uniunii Europene: dacă vorbiți în mod particular sau în cadrul evenimentelor pe linia NATO despre astfel de lucruri, atunci fiți buni, încercați să spuneți că acesta este punctul dumneavoastră de vedere și intenția dumneavoastră. Dar în nici un caz nu ne impuneți nouă această ideologie. Și nu atribuiți fanteziile voastre nesănătoase țării noastre", a declarat reprezentantul oficial al MAE rus.
În opinia ei, astfel de declarații sunt necesare doar pentru a justifica retragerea banilor din bugetele europene pentru a ajuta Kievul. "Ideea este că trebuie storși ultimii bănuț pentru a ajuta regimul de la Kiev, pentru că Washington a declarat că nu-și poate permite acum să se ocupe de asta. Dar iată țările NATO trebuie să facă asta numaidecât", consideră Zaharova.
Panou informativ despre alegerile prezidențiale din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2024
Rusia
CEC din Rusia, despre situația acută privind votarea în Moldova
Exercițiile NATO Steadfast Defender se vor desfășura din februarie până în mai în Europa. La începutul lunii octombrie 2023, șeful comitetului militar NATO, Rob Bauer, a declarat că NATO va exersa în cadrul acestor manevre răspunsul la o eventuală „invazie” a Rusiei pe flancul estic.
După cum a menționat anterior într-un interviu pentru RIA Novosti directorul Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, Serghei Narîșkin , declarațiile despre presupusele planuri ale unui atac rusesc asupra NATO sunt parte a războiului informațional care să justifice actuala agresiune hibridă a Occidentului împotriva Rusiei. Potrivit șefului MAE rus, Serghei Lavrov, Rusia „nu are nicio dorință, nicio necesitate, nici militară, nici politică, nici economică, să atace undeva pe cineva”.
Fluxul de știri
0