Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

CEC din Rusia, despre situația acută privind votarea în Moldova

© Sputnik / Александр КряжевPanou informativ despre alegerile prezidențiale din Rusia
Panou informativ despre alegerile prezidențiale din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2024
Panou informativ despre alegerile prezidențiale din Rusia. Foto de arhivă
Abonare
Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a comunicat despre situația acută legată de votarea la prezidențiale în Moldova și Transnistria.
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. O situație acută s-a creat în ceea ce privește votul în Moldova la alegerile prezidențiale din Federația Rusă, este așteptată deschiderea unei secții de votare, dar deocamdată nu avem o decizie în acest sens, a declarat membrul CEC a Rusiei Pavel Andreev.
„Cea mai acută situație, după cum știe toată lumea, se dezvoltă acum în jurul (deschiderii secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă – n.red.) în Moldova”, a spus Andreev la ședința a Comisiei Electorale Centrale.
Potrivit acestuia, CEC așteaptă deschiderea a cel puțin unei secții în Moldova în baza reprezentanței diplomatice.
"Dar deocamdată nu am primit o decizie în acest sens. Și, evident, există o problemă acută cu privire la votul în Transnistria, unde, după cum știți, există un număr destul de mare de cetățeni ruși care participau în mod tradițional la votare. Acum este o situaţie destul de complicată în privința deplasarea reprezentanţilor diplomatici care să acţioneze în vederea consolidării pentru organizarea activității la secţiile de votare din Transnistria. Acum practic nu există o astfel de posibilitate. Ministerul Afacerilor Externe se ocupă activ acum de acest lucru", a explicat membrul CEC.
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, a menționat că Rusia a oferit întotdeauna Moldovei cele mai favorabile condiții pentru votare.
"Dacă ei cereau atâtea secții, atâtea și le puneam la dispoziție. Altceva este în ultimii ani - de când marioneta, scuzați, a venit la putere. Și dacă înainte aveam multe secții, mult mai multe decât în ​​Europa și în alte țări, ( acum) în mod artificial, în pofida faptului că mulți cetățeni ai Moldovei care au muncit aici au cerut să fie organizate secții de votare pentru ei, au început să le reducă în mod artificial... Aceasta este o strategie pur politică de conjunctură, contrară dorințelor alegătorilor, locuitorilor, cetățenilor Moldovei”, a declarat Pamfilova.
Fluxul de știri
0