Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „Renaștere” chemat la consolidarea forțelor împotriva Maiei Sandu

© Sputnik / OsmatescoSimbolurile partidului „Renaștere”
Simbolurile partidului „Renaștere” - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2024
Abonare
Partidul „Renaște” a îndemnat opoziția să se unească împotriva pentru a nu admite realegerea Maiei Sandu
CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Partidul „Renaștere” din Moldova a făcut apel către toate forțele de opoziție să se unească împotriva actualei guvernări și să nu admită realegerea actualei președinte Maia Sandu pentru al doilea mandat, a declarat unul dintre liderii forței politice, Natalia Parașca.
Pe 24 decembrie, Sandu a anunțat că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat prezidențial; în plus, ea a înaintat o inițiativă parlamentului de a organiza un referendum pentru ca cetățenii să își poată exprima opinia cu privire la aderarea republicii la Uniunea Europeană. La sfârșitul anului trecut, parlamentarii au votat pentru modificări ale Codului Electoral, care sugerează că în ziua alegerilor parlamentare sau prezidențiale ar putea avea loc un referendum republican în Moldova.
În opinia Nataliei Parasca, Sandu va face orice pentru a-și asigura realegerea pentru un al doilea mandat.
„Și avem o singură șansă de a opri această nelegiuire flagrantă - trebuie să ne unim. Al doilea mandat al Maiei Sandu este calea către dictatura unei singure forțe politice. Și sarcina noastră comună este să prevenim acest lucru”, a subliniat Parasca.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2024
Politică
Ion Chicu a făcut publică „radiografia dezastrului”
Fluxul de știri
0