Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin și Lukașenko au semnat planul de dezvoltare Uniunii Statale până în 2026

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Aleksandr Lukașenko
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2024
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko
Abonare
Putin și Lukașenko au semnat decretul despre realizarea Acordului privind Uniunea Statală.
CHIȘINĂU, 29 ian Sputnik. Președinții Rusiei și Belarusului, Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko, au semnat decretul cu privire la principalele direcții de realizare a prevederilor acordului privind crearea Uniunii Statale pentru 2024 - 2026, relatează RIA Novosti.
Părțile au semnat um șir de documente în urma ședinței Consiliul Uniunii Rusia-Belarus, care a avut loc astăzi la Sankt Petersburg.
Săptămâna trecută, secretarul de stat al Uniunii Statale, Dmitri Mezențev, a declarat că, pentru dezvoltarea acestui document, vor fi elaborate planuri ale guvernelor în diverse domenii, o particularitate a acestui plan de trei ani va faptul că el va fi aprobat de vicepremieri. Acest lucru, a spus el, „ne va permite să răspundem mai rapid provocărilor timpului, situațiilor din cadrul vieții economice a țărilor noastre, să facem ajustările necesare”.
În afară de aceasta, Putin și Lukașenko au semnat o hotărâre privind crearea companiei media a Uniunii Statale, rezoluția cu privire la reglementarea problemelor de proprietate ale Uniunii Statale, decretul despre realizarea unei politici industriale unice și regulile de confirmarea producției.
De asemenea, șefii celor două țări au semnat o hotărâre cu privire la strategia de dezvoltare științifică și tehnologică a Uniunii Statale până în 2035, rezoluția privind modernizarea și dezvoltarea infrastructurii feroviare, hotărârea privind acordarea premiilor Uniunii Statale în domeniul literaturii și artei pentru anii 2023-2024.
Totodată, ei au semnat hotărârile cu privire la organizarea și desfășurarea evenimentelor legate de aniversarea a 80 de ani de la eliberarea Belarusului de sub ocupația cotropitorilor germano-fasciști și cu privire la desfășurarea în 2024 a evenimentelor dedicate împlinirii a 25 de ani de la semnarea tratatului de creare a Uniunii Statale.
Праздничное оформление Москвы ко Дню флага России - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2024
Politică
Rusia este pregătită să contribuie la dezvoltarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol
Fluxul de știri
0