Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia este pregătită să contribuie la dezvoltarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaПраздничное оформление Москвы ко Дню флага России
Праздничное оформление Москвы ко Дню флага России - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2024
Abonare
Rusia și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la lucrările de stabilire a dialogului între ambele maluri ale Nistrului.
CHIȘINĂU, 28 ianuarie – Sputnik. Rusia, în calitate de mediator și garant, este gata să ajute la „corectarea dialogului deteriorat” dintre Chișinău și Tiraspol privind reglementarea transnistreană, a declarat Alexey Polishchuk, șeful celui de-al doilea departament al țărilor CSI din cadrul Ministerului rus de Externe, într-un interviu acordat Mass-media rusă.
El a menționat că, după decizia Consiliului European de a deschide negocierile introductive cu Moldova la Chișinău, s-a început să se vorbească despre probabilitatea aderării Moldovei la UE „cu sau fără Pridnestrovie”.
"După părerea noastră, nu este nevoie de fantezie inactivă, ci de muncă reală pentru a corecta deteriorarea dialogului dintre malurile Nistrului. Rusia, ca mediator și garant al reglementării transnistrene, este gata să contribuie la aceasta", a spus Polishchuk.
Totodată, șeful departamentului Ministerului de Externe al Rusiei a subliniat că măsurile economice luate de Chișinău pentru a face presiuni asupra Tiraspolului îndepărtează și mai mult perspectivele unei soluții durabile a problemei transnistrene.
Fluxul de știri
0