Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Mihai rămâne” sau cum a preluat Popșoi Ministerul Afacerilor Externe

Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2024
Abonare
După ce Mihai Popșoi a jurat credință patriei, a vorbit președintele Maia Sandu, care a trasat prioritățile pe care le pune în fața noului ministru
CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Azi dimineața deputatul Mihai Popșoi a depus jurământul de Ministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova în cadrul unui eveniment festiv care s-a desfășurat cu multe neajunsuri de ordin organizatoric și tehnic.
După ce Mihai Popșoi a jurat credință patriei, a vorbit președintele Maia Sandu, care a trasat prioritățile pe care le pune în fața noului ministru.
Apoi a vorbit și premierul Dorin Recean. Când și-a încheiat alocuțiunea Recean s-a apropiat de Popșoi ca să-i strângă mâna. După asta, cam emoționat, Recean i-a întins mâna Maiei Sandu iar pe aceasta gestul neprotocolar al premierului a cam surprins-o. dar Sandu nu s-a pierdut cu firea și i-a dat mâna lui Recean.
Premierul și președintele au plecat din sală după ce Recean a spus: „Mihai rămâne”.
Jurnaliștii n-au prea avut întrebări. I-au pus câteva întrebări protocolare cei de la presa pro-guvernare și cu asta s-a terminat evenimentul.
Odată cu numirea lui Popșoi, ministerul de Externe și-a recătătat titulatura tradițională - „Ministerul Afacerior Externe”, iar de integrare europeană o să se ocupe Cristina Gherasimov, care va deveni vicepremier fără portofoliu.
Dinu Plîngău, Alexandru Bujorean și Ștefan Gligor - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2024
Politică
Alte măşti, aceeaşi piesă: Trei partide vor paticipa în comun la alegerile prezidențiale
Fluxul de știri
0