Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma de petiții online din Chișinău a fost ținta unui atac cibernetic

© Sputnik / Mihai CarausPrimăria Chișinău
Primăria Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 27.01.2024
Abonare
Platforma de petiții online din Chișinău a fost supusă unui atac cibernetic
CHIȘINĂU, 27 ian – Sputnik. Platforma petitii.chisinau.md a fost ținta unui atac cibernetic organizat, anunță primarul capitalei Ion Ceban.
„Din informațiile pe care le avem, acest atac provine din Slovacia și a urmărit căderea site-ului prin generarea a peste 2000 de accesări pe minut. Echipa noastră IT a luat imediat măsurile necesare pentru a proteja platforma și a asigura că aceasta rămâne funcțională... Observăm că acest atac survine într-un moment în care petiția noastră câștigă un sprijin semnificativ, fapt ce ne face să ne întrebăm despre posibilele motive și surse din spatele acestui atac. Este posibil ca succesul petiției noastre să fi stârnit reacții în anumite cercuri, care sunt deranjate de dorința chișinăuienilor de a avea un cuvânt mai puternic în gestionarea resurselor orașului", scrie Ion Ceban.
Anterior Ceban a criticat în termeni foarte duri guvernarea PAS pentru imixtiune grosolană în treburile puterii locale și pentru arbitrariu comis prin intermediul Comisiei Electorale Centrale.
Biserică ortodoxă, slujbă, enoriași, valori, tradiție - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Internațional
Biserica Rusă salută decizia Bisericii Greciei privind căsătoria între homosexuali
Fluxul de știri
0