Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biserica Rusă salută decizia Bisericii Greciei privind căsătoria între homosexuali

© Sputnik / Miroslav RotariBiserică ortodoxă, slujbă, enoriași, valori, tradiție
Biserică ortodoxă, slujbă, enoriași, valori, tradiție - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Abonare
Consilier al Patriarhului: decizia EOC cu privire la căsătoria între persoane de același sex este admirabilă
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Decizia curajoasă a Sinodului Bisericii Ortodoxe Grece (EGC), care s-a opus legalizării căsătoriilor între persoane de același sex în Grecia, precum și adopției de copii de către astfel de cupluri, Este admirabilă, a declarat consilierul Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, protopopul Nikolai Balașov, pentru RIA Novosti.
Anterior, Sinodul Bisericii Ortodoxe Grece s-a exprimat în unanimitate împotriva căsătoriei între persoane de același sex și contra a adopției de copii de către homosexuali, pe care guvernul grec își propune să le legalizeze, relatează televiziunea publică elenă ERT.
Ierarhii greci au spus că homosexualitatea este o abatere de la legea lui Dumnezeu și au subliniat că parlamentarii își iau o mare răspundere dacă votează legea.
Sinodul grec preconizează pregătirea a două scrisori: una către credincioși, care va fi citită în toate bisericile duminica viitoare, iar alta va fi trimisă parlamentarilor și va expune motivele pentru care Biserica se opune acestui derapaj.
Acum câteva zile întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Elene, Arhiepiscopul Ieronim al Atenei, a propus organizarea unui referendum pe problema căsătoriei între persoane de același sex; guvernul grec a respins imediat ideea, spunând că problemele de drepturi nu se rezolvă prin referendum.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Internațional
Lavrov a acuzat Occidentul de standarde duble în privința teroriștilor
Fluxul de știri
0