Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA consideră că Rusia și China dezvoltă arme capabile să lovească sateliții americani

© Sputnik / Yuri Streletc / Accesați arhiva multimediaLazer, cercetări tehnico-științifice
Lazer, cercetări tehnico-științifice - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Abonare
SUA consideră că Rusia și China dezvoltă arme capabile să lovească sateliții americani
CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Armata americană consideră că Rusia și China dezvoltă arme pentru a neutraliza sateliții americani, deghizând adesea rezultatele acestor elaborări pentru a evita condamnarea internațională, susține un raport al Forțelor Spațiale ale SUA, publicat joi.
Pe de altă parte, Moscova a subliniat în repetate rânduri că SUA extind militarizarea spațiului și a propus să se facă pași spre reducerea acestui proces.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a subliniat anterior că problema militarizării spațiului cosmic necesită „o atenție deosebită”. El a menționat că Rusia consideră că utilizarea sateliților comerciali „în scopuri militare pentru a interveni în afacerile interne ale statelor și alte acțiuni subversive” la care se pretează Statele Unite și aliații săi este o tendință periculoasă; Moscova solicită utilizarea infrastructurii spațiale exclusiv în conformitate cu prevederile Tratatului privind spațiul cosmic din 1967.
Șeful diplomației de la Moscova a amintit că Rusia a înaintat mai multe inițiative constructive în acest sens, în special, împreună cu China, propunând un proiect de tratat privind prevenirea plasării de arme în spațiul cosmic și utilizarea forței sau Amenințările forței împotriva obiectelor spațiale.
Militari  exerciții NATO - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Editoriale
Manevrele NATO Steadfast Defender-2024: scopuri, mijloace și consecințe
Fluxul de știri
0